Nyheter från institutionen

Tandläkare får WCMM-medel för postdoktoral meritering

2018-06-28
Wallenberg centrum för molekylär medicin, WCMM, har beviljat 3 tandläkare tidigt i den kliniska karriären 4-åriga forskningsförordnanden (50 procent) med/eller driftstöd á 2 miljoner kronor.

Tandhygienistutbildningen blir treårig

2018-06-15
Tandhygienistyrket har genomgått stora förändringar, utifrån förändrade behov av tandvård hos befolkningen och nya arbetssätt inom tandvården. För att tandhygienister ska stå bättre rustade att möta nya behov och krav, har regeringen beslutat förlänga utbildningen från två till tre års heltidsstudie...

Per Stål får Thuréuspris

2018-05-31
2018 års Thuréuspris går till Per Stål, docent vid Umeå universitet. Han forskar om huvudets och halsens muskler, bland annat kopplat till sömnapné.

Titanimplantat kan orsaka inflammationer

2018-05-28
Titan kan frisättas från tandimplantat och i kombination med bakterier orsaka svåra inflammationer som leder till skador i käkbenet. Men det går att påverka riskerna genom att välja utformning av implantaten och materialsammansättning i den överliggande tandersättningen. Det visas i en ny avhandling...

Invigning av tandteknikerutbildningen 2.0

2018-05-16
En av Europas modernaste tandteknikerutbildningar - i nya lokaler med högteknologisk utrustning - finns vid Umeå universitet. Den 18 maj invigs den.

Michaela Eklund

2018-05-02
Tandläkarstudent Michaela Eklund, som är forskaraspirant vid Institutionen för odontologi i Umeå, har vunnit European Federation of Periodontologys ässäpris.

Nyhetsarkiv